De fiets wint steeds meer terrein als volwaardig vervoermiddel in het woon-werk-verkeer. De overheid heeft dan ook een enkele gunstige fiscale maatregelen in het leven geroepen
om de fiets te promoten. Een verhoogde aftrekbaarheid bij fietsleasing is er een van. Naast kopen of huren kan uw werkgever ook een fiets leasen voor u. Er bestaan twee vormen van fietsleasing.
- Operationele leasing: de restwaarde op het einde van de leaseperiode bedraagt amper 16% of meer. Het voordeel voor uw werkgever is dat hij de maandelijkse leasingfactuur kan inbrengen als onkosten.
- Financiƫle leasing of renting: de restwaarde op het einde van de leaseperiode bedraagt maximaal 15%. Uw werkgever boekt de waarde van de fiets dan als investering of als aankoop op de balans en schrijft de fiets af over een periode van minimaal drie jaar.
Bij beide leasevormen kan u met uw werkgever afspreken dat u de fiets overkoopt na de leaseperiode. Ook kunnen beide leasevormen aangevuld worden met fietsonderhoud, fietspechbijstand of eventueel een verzekering.
Bij financiƫle leasing zijn deze kosten voor uw werkgever 120% aftrekbaar, bij operationele leasing is dit 100%.
Fietsleasing van Cyclis.
Fietsrenting van o2o.
Alle informatie over fietsleasing of fietsrenting bij Fietsen Rudi Ponseele in Gullegem.